Historikk

Englegård Behandlingsenter er beliggende idyllisk og landlig til på Holt i Tvedestrand kommune, i Aust Agder. Opprinnelig ble bygningen oppført og brukt som husrom for de mindre heldig stilte borgere av Tvedestrand. Senere ble bygget overtatt av Tvedestrand Kommune, og benyttet til sykehjem for innbyggere i Tvedestrand. Deretter ble bygningen benyttet og kalt Nes Pensjonat, for så å bli Englegård Pensjonat/gjestgiveri. Før Care Service AS etablerte seg her, var bygningen leid ut til et omsorgsforetak.

Beliggenhet, og fasiliteter.

I nærmiljøet finner man koselige turveier, og den sørlandske skjærgården. Videre er det en 18 hulls golfbane rett i nærheten, samt tradissjonsrike Nes Jernverk, som nå er museum med kafe og åpent for allmenheten. Tvedestrand ligger en kort kjøretur både fra Arendal, og Risør. Tvedestrand by er også kalt for bokbyen, der det er et yrende liv, sommerstid med eget badeland utendørs i den sentrums lokaliserte innsjøen, «Tjenna».

På Englegård behandlingsenter er det 18 enerom for pasienter. Det er bibliotek i vinterhagen i andre etasje. Trådløst internett i alle rom, som muliggjør for å streame filmer og tv-programmer på personlig, medbrakt PC eller TV.  Det er kjellerstue med tv, og aktiviteter som bordtennis, og fotballspill, diverse brettspill og kortspill. Det er også tv stue i andre etasje i pasientstue. Dersom det er ønske om å lage egen mat kan dette gjøres i pasientkjøkken i 2.etasje. Det er eget fitness-rom med vekter og spinningsykkel, samt tredemølle. I den store hagen er det mulig å spille både fotball og badmington og diverse ballspill. Vi har også et kjøkken på Englegård behandlingsenter som leverer fantastisk god hjemmelaget mat hver dag, med temakvelder, og bakverk av ypperste klasse.

Se Galleriet for Englegård behandlingssenter her.